james savage familj

james savage familj

james savage familj |James Savage, det nionde barnet till handlaren Habijah “Thomas” Savage Jr. (27 april 1741 – 22 november 1806) och hans fru Elizabeth Tudor, föddes på Winter Street i Boston, Massachusetts, den 13 juli 1784. (mars 31, 1745 – 2 februari 1787).

Det fanns fem generationer av hans familj mellan honom och major Thomas Savage, en av de ursprungliga pilgrimerna som anlände till Massachusetts från England 1635.

Savages mamma gick bort när han födde familjens 12:e barn, Arthur, när Savage bara var tre år gammal. William Savage, en smed i Taunton, Massachusetts, tog emot Savage och hans syskon, Elizabeth och Arthur, för att uppfostra dem.

Efter att ha mottagit Franklin-medaljen 1795, följde Savage i fotspåren av sin förfader, som hade gått på Harvard University 1695, genom att skriva in sig på Washington Academy i Machias, Maine, och sedan gå över till Derby Academy i Hingham, Massachusetts. Han gick på Isaac Parkers advokatkontor i Portland, Maine, efter att ha tagit examen från Harvard 1803.

Savage och hans 21-åriga kusin Frederic Tudor begav sig till Västindien den 5 november 1805 och stannade där till juni 1806 och försökte starta ett ishandelsföretag under Napoleonkrigen.

james savage familj

Tudor köpte briggen Favorite 1806 med avsikten att transportera is från Fresh Pond hela vägen till Martinique, 1 500 miles söderut.

[3] Enligt Boston Gazette lämnade Favorite staden den 10 februari 1806. James, en man med födelsedatum den 3 december 1978, bor för närvarande på Frejgatan 89 i Stockholm. För fyra år sedan bosatte han sig i sin nuvarande lägenhet (15 juni 2018). Där delar han bostad med Gustav.

Efterfrågan på James har ökat markant. Vi har nu gjort 101 tillkännagivanden om honom denna månad. James är ganska involverad i en grupp där han fungerar som styrelsemedlem.

Hans lägenhet ligger på samma våning som det gemensamma trapphuset för byggnadens övriga 23 boende. Nu när vi vet vem som bor på vilka våningar kan vi börja besöka dem.

James flyttade in i sin lägenhet samma år som två andra personer som fortfarande är där. Majoriteten av dem som försöker hitta James för tillfället befinner sig i Stockholm. Drottning Elizabeth II har regerat över Storbritannien i 70 år i år. Även om prins Charles sannolikt kommer att stiga till tronen snart, kommer han att ha enorma skor att fylla med tanke på det anmärkningsvärda antalet skandaler som har skakat kungafamiljen de senaste åren.

Enligt James Savages uppfattning kommer prins Charles inte omedelbart att ärva den utbredda personliga lojalitet till drottningen som finns i hela samväldet.

james savage familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *