Arja Saijonmaa Alder

Arja Saijonmaa Alder
Arja Saijonmaa Alder

Arja Saijonmaa Alder  Biografi

Efter att ha avslutat sin grundexamen i teater, litteratur och musikvetenskap vid Sibelius-Akademin vid Helsingfors universitet, fortsatte Arja Saijonmaa en karriär inom musiken. Hon hade sin sångdebut i schlagergenren, men 1966 sjöng hon i kören av den politiska Lappo-operan av Arvo Salo och Kaj Chydenius .

Arja Saijonmaa Alder

Av Arja Saijonmaa. Ålder: 70 år. Bor i både Stockholm och Paris. Bakgrund: Gjorde det stort i Sverige som sångare 1979 med “Jag vill tacka livet.”

Namn:Arja Saijonmaa Alder 
Ålder:77 years
Födelsedatum:December 1, 1944
Födelseort:FranceSankt Michel
flickvän:Uppdatering snart”

Arja Saijonmaa Alder  Karriär

Hon har tjänstgjort som medlem av Svenska Folkpartiet i Finlands regering och som UNHCR:s goodwillambassadör sedan 1987. En bok om den finska seden att bada bastu som hon författade gavs ut i Norge under titeln Bastu. 2006 deltog hon i premiären av Let’s Dance, den svenska motsvarigheten till Strictly Come Dancing. Tillsammans med hennes professionella partner, 28-åriga Tobias Karlsson, blev de stövlade i vecka 7. Peter Stormare, Britt Ekland, Jan Malmsjö och Magnus Härenstam var bland kändisdeltagarna i det svenska realityprogrammet Stjärnorna p slottet som visade Saijonmaa i december 2007.

Arja Saijonmaa Alder  Vikt und Höjd

Vikt:Uppdatering snart”
Höjd:Uppdatering snart”

Arja Saijonmaa Alder  Privatliv 

Arja Saijonmaa har varit FN-ambassadör vid UNHCR sedan 1987. År 2000 gav hon ut en bok med titeln Sauna, som handlar om kulturen i den finska bastun. Saijonmaa har representerat Svenska folkpartiet i riksdags- och EU-val i Finland. När Olof Palme gick bort sjöng hon sin sång “Jag vill tacka livet” vid hans minnesstund. Från och med 2014 är hon Boelspexarnas hedersmedlem. Boelspex har använt Saijonmaas melodi Högt ver sits för en kuplett i sitt spex Napoleon. Finland är faktiskt Finland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *