Björn Dixgård Föräldrar

Björn Dixgård Föräldrar
Björn Dixgård Föräldrar

Björn Dixgård  Biografi

Hans-Björn Kihlberg Björn Dixgrd, vokalist och gitarrist för det svenska indierockbandet Mando Diao, föddes den 8 maj 1981 i Falun, Dalarna. [ 1 ] Som barn tillbringade han mycket av sin tid i Borlänge. Dixgrd komponerar inte bara majoriteten av musiken och spelar på ungefär hälften av låtarna för Mando Diao, utan han skriver också texterna till många av dem. Bandet hävdar att Dixgrd kom på namnet Mando Diao. Dessutom tänkte han på titeln för bandets tredje album, Ode to Ochrasy.

Björn Dixgård Föräldrar

Både Hans och Malin, hans föräldrar, har stöttat. De har skrivit texter till ett antal av Mando Diaos låtar, bland annat “Vuggvisa under. Några år senare flyttade de till Romme, en förort till Borlänge. Björn hade sin grund- och gymnasieutbildning i Romme. Som ung pojke var fiske ett av hans mest älskade fritidssysselsättningar.

Namn:Björn Dixgård 
Ålder:41 years
Födelsedatum:October 17, 1973
Födelseort:FranceMay 8, 1981
flickvän:Uppdatering snarts

Björn Dixgård  Karriär

När Björn och Gustaf Norén träffades första gången var det på en fest 1996. Kort därefter bad Björn Gustaf att bli en av de två sångarna i hans band Butler. Butler döptes om till Mando Jao 1997. Förmodligen drömde Björn om en kille som skrek åt honom och föreslog namnet Mando Jao för sitt band. Och Björn gjorde som han blev tillsagd. Efter att ha flyttat till Falun och växt ifrån sina bandkamrater slutade Gustaf 1998. Snabbt efter kom han tillbaka.

Björn Dixgård  Vikt und Höjd

Vikt:Uppdatering snart
Höjd:1.81 m

Björn Dixgård  Privatliv 

2012 års album Infruset, Mando Diaos sjätte studioalbum, innehöll musikaliska inställningar av 10 dikter av den svenske poeten Gustaf Fröding och blev bandets största hit i hemlandet Sverige.I januari 2008 gifte Björn sig med den svenska skådespelerskan och producenten Emma Kihlberg på Södra Teatern i Stockholm. De är stolta föräldrar till två små.Linnéa Dixgrd, Björns storasyster, frontar bandet Twinflower Band.

Var är Mando Diao ifrån?

Mando Diao är ett svenskt rockband från Borlänge. Den består av Björn Dixgård (sång, gitarr), Carl-Johan “CJ” Fogelklou (bas), Jens Siverstedt (gitarr), Patrik “Patso” Heikinpieti (trummor) och Daniel Haglund (keyboard). Bland de tidigare ledamöterna finns Gustaf Norén, Mats Björke och Samuel Giers.

Vad betyder Mando Diao på svenska?

Edge: Mando Diao var kommer det namnet ifrån? Mando Diao: Egentligen från ingenting. Vi hade inget namn vi brainstormade och kom på Mando Diao som inte betyder något alls.

Vad jobbar Viktor Noren med?

Viktor Johannes Norén , född 19 september 1985 i Borlänge, Kopparbergs län, är en svensk sångare, låtskrivare och producent som växte upp i Borlänge, men numera bor i Stockholm. Han är yngre bror till musikerna Gustaf Norén och Carl Norén .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *