Romina Pourmokhtari Föräldrar

Romina Pourmokhtari Föräldrar
Romina Pourmokhtari Föräldrar

Romina Pourmokhtari  Biografi

Den svenska politikern Romina Pourmokhtari, som föddes den 12 november 1995 i Sundbyberg, är medlem i Folkpartiet Liberalerna. Hon har varit i sin roll som Kristersson regeringens miljö- och klimatminister sedan den 18 oktober 2022. Hon tjänstgör även i Sveriges riksdag, eller riksdagen. Pourmokhtari, 26 år gammal, är landets yngsta minister.

Romina Pourmokhtari Föräldrar

Det politiska engagemanget i Romina Pourmokhtaris liv kan spåras tillbaka till hennes far, en iransk flykting som flydde till Sverige. Från början kunde han sitta och prata med mig i timmar i sträck. Hon har pratat med den liberala nyhetstidningen Nu om hur hennes barndom formats av hennes många oenigheter med sin pappa. Talkshowgästen Romina Pourmokhtari avslöjar att hennes pappa gick bort för många år sedan då hon medverkar i Carina Bergfeldts program.

Namn:Romina Pourmokhtari 
Ålder:26 years
Födelsedatum:November 12, 1995
Födelseort:Stockholm
flickvän: Anna Duritskaya

Romina Pourmokhtari  Karriär

2013 blev Pourmokhtari medlem i Liberala ungdomsförbundet (LUF), det liberala partiets ungdomsorganisation. Hon vann presidentskapet 2019. I november 2022 sa hon att hon skulle avgå som ordförande. Expressen tog med Pourmokhtari på sin lista över Sveriges mest framstående politiker under 30 i januari 2022. Den 18 oktober 2022 kommenterade Pourmokhtari sin nya roll som miljö- och klimatminister och sa: “Det behövs en minister som uppskattar allvaret i dessa farhågor.”

Romina Pourmokhtari  Vikt und Höjd

Vikt:Uppdatering snart
Höjd:167 cm; in 

Romina Pourmokhtari  Privatliv 

En man som heter Fredrik Holwaster, född 1992, bor de senaste fem veckorna med Romina Pourmokhtari. Med sin bakgrund inom vård och omsorg, nämligen sjukgymnastik, är han kvalificerad att ge ett utmärkt bemötande. Angående sitt personliga liv har Pourmokhtari varit tyst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *